Dnro 793/01.01.03/2022

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 7

Tiedekunnassa täytettäväksi tuleva tekniikan alan yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin, tehtävän tehtävänala ja tehtävänmääritys. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen.

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 11 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävänalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Itä-Suomen yliopistolle on myönnetty tekniikan koulutuksen koulutusvastuu ja koulutus käynnistyy syksyllä 2023 kestävien materiaalien ja tuotteiden koulutusohjelmassa, sekä teknillisen fysiikan koulutusohjelmassa. Koulutuksen suunnitteluun ja käynnistämiseen on saatu Pohjois-Savon liiton rahoitusta 30.9.2023 asti, mikä on tässä rekrytoinnissa käynnistämisrahoituksena.

 

Tiedekunnassa valmistellun mukaisesti Kuopion kampukselle esitetään täytettäväksi tekniikan alan vakinainen yliopisto-opettajan/

yliopistonlehtorin tehtävä. Tehtävä täytetään avoimen haun kautta.

 

Tehtäviin kuuluvat koulutuksen suunnitteluvaiheessa tekniikan alan yhteistyöverkoston ja työelämäyhteyden rakentaminen Itä-Suomen yliopiston ja yritysten välillä. Keskeistä tässä vaiheessa on myös koulutussisältöjen suunnittelu yhdessä yritysten ja ammattikorkeakoulun kanssa, harjoittelupaikkaverkoston luominen, opiskelijoiden integrointi alueelle sekä materiaalipankin ja käytänteiden suunnittelu. Koulutuksen toteutusvaiheessa tehtävässä painottuvat opetus- ja ohjaustehtävät, opetussuunnitelmatyö sekä opiskelija tutorointi tekniikan alan tutkinto-ohjelman mukaisesti. Tehtävässä on myös mahdollisuus osallistua tieteelliseen tutkimustyöhön ja kehityshankkeisiin sekä tutkimushankkeiden ideointiin ja valmisteluun. Yliopisto-opettaja/yliopistonlehtori on osaltaan arvioimassa ja kehittämässä alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä koulutuksessa.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee täytettäväksi tulevan tekniikan alan yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävänalan ja -määrityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.