Dnro 2/00.03.01/2022

 

Valmistelijat

Hallintojohtaja Tuomo Meriläinen

Talous- ja rahoitusjohtaja Heini Koskenvuori

§ 5

Kampuskehitys

Strategian toimeenpano-ohjelman mukaisesti Itä-Suomen yliopistossa on meneillään koko yliopiston toimintaa koskeva kampuskehitystyö. Tämä työ tulee tapahtumaan pitkällä, usean vuoden aikajänteellä, ja sen mahdolliset heijastusvaikutukset esim. mahdollisten tilamuutosten kautta ulottuvat vuokrasopimusten kautta 15-20 vuoden päähän. Työ etenee ensin isomman kuvan skenaarioiden hahmottamisen kautta toiminnallisuus- ja synergiatarkasteluun ja erilaisten toimintojen tila- ja teknologiakonseptien kehittämiseen. Näiden jälkeen muutokset toteutetaan vaiheittain erillisinä hankkeina. Lähtökohtana kaikissa vaiheissa on koko yhteisön osallistaminen ja osallistuminen kehittämiseen. Kampuskehityksen 

ohjausryhmänä toimii UEF-jory.

 

Kampuskehittämistä varten perustettiin Yammer-sivusto, jossa kaikilla on mahdollisuus kommentoida työn etenemistä. Keskustelu kanavalla on ollut vilkasta. Vuoden 2022 alkupuolen aikana tehtiin yhteistyössä Capful Oy:n kanssa skenaariotyö, jonka tarkoituksena oli herättää keskustelua yliopiston toiminnasta tulevaisuudesta ja hahmottaa toiminnallisten muutosten vaikutusta kampuskehitykseen. Skenaariotyön lopputuloksena saatiin kolme vaihtoehtoista skenaariota UEF:n tulevaisuuden vaihtoehdoista. Skenaariotyö tapahtui työpajojen ja kyselyjen kautta.

 

Loppuraportti (liite 3) on ollut julkinen ja kaikkien nähtävissä 3.5.2022 alkaen Kampus kehityksen Yammer-ryhmässä

 

(https://web.yammer.com/main/org/uef.fi/groups/eyJfdHlwZSI6Ikdyb3VwIi wiaWQiOiI5MjczNjQwNTUwNCJ9/all).

 

Toukokuussa 2022 laitos- ja osastonjohtajille tehtiin kysely, jossa kartoitettiin nykyhetken, 5 ja 10 vuoden näkymiä opetuksen, tutkimuksen ja muun toiminnan tarpeista (liite 4). Kampuskehityksestä on pidetty kaikille avoimia webinaareja 1.2. ja 6.6.2022.

 

Syksyllä 2022 edetään kohti konkretiaa, kampuskehityksen toiminnallisuus- ja synergiatarkastelun konseptoinnin kautta kohti hankesuunnittelua. Asiaa käsiteltiin laajasti UEF-joryssä 23.8.2022, jonka materiaali on liitteenä 5. Koska taustamateriaalit (liitteet 3-5) ovat hyvin laajat, on niistä tehty lisäksi hallitukselle tiivistelmä (liite 6). Tiivistelmän viimeisellä sivulla esitetään kampuskehityksen strategiset tavoitteet ja linjaukset hallituksen hyväksyttäväksi.

 

Hallintojohtaja ja talous- ja rahoitusjohtaja esittelevät kokouksessa tarkemmin työn kokonaisuutta, perusteita, lähtökohtia sekä toiminnallisuus ja synergiatarkastelua.

 

Esitys Hallitus hyväksyy liitteen 6 kampuskehityksen strategiset linjaukset ja merkitsee asiaa koskevan muun aineiston tiedoksi.

 

Päätös Hallitus keskusteli asiasta ja totesi, että liitteenä 6 olevia kampuskehityksen strategisia linjauksia täsmennetään käydyn keskustelun perusteella. Täsmennetyt strategiset linjaukset tuodaan hallituksen päätettäväksi.