Dnro 996/03.01.00/2022

 

Valmistelija Anne Korhonen

§ 7

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan perustutkintokoulutuksen valintaperusteiden hyväksyminen vuodelle 2023

Tiedekunnan laitokset ovat valmistelleet yhteishaun, avoimen väylän haun ja siirtohaun valintaperusteet vuodelle 2023 liitteiden mukaisesti.

 

Yliopistojen yhteiset työryhmät ovat valmistelleet suosituksia SORA-lainkohtien soveltamiseksi yliopistoissa opiskelijavalinnoissa ja opiskelun aikana. Alakohtaiset terveydentilavaatimukset SORA-arvioinnin tueksi on julkaistu keväällä 2021. SORA-lainsäädäntö koskee yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa sosiaalityön koulutusta. Liitteenä olevat alakohtaiset terveydentilavaatimukset vahvistetaan opiskelijavalinnan perusteiden yhteydessä.

 

Lisäksi tiedekuntaneuvostolle esitetään vahvistettavaksi seuraavat yleiset opiskelijavalintaan liittyvät linjaukset:

- Varadekaani voi 1. yhteishaun hakukohteen opiskelijavalintapäätöstä tehdessään vahvistaa hakukohteen aloituspaikkoihin nähden kohtuullisen ylioton. Yliotto on perusteltava päätöksessä.

- Sekä 1. yhteishaussa että 2. yhteishaussa voidaan suomalaisen ylioppilastutkinnon arvosanan korotus huomioida opiskelijavalintaa tehtäessä 30.6. päivämäärään saakka.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9.4 § 4 kohdan mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista sekä opiskelijoiden valintaperusteista.

 

Esitys  Tiedekuntaneuvosto hyväksyy valintaperusteet liitteiden mukaisesti sekä opiskelijavalintaan liittyvät yleiset linjaukset esityksen mukaisesti.

 

Päätös Esityksen mukainen lukuun ottamatta Historia- ja maantieteiden laitoksen osuutta, joka palautetaan jatkovalmisteluun.