Dnro 690/01.01.03/2023

 

Valmistelija Henni Nevalainen

§ 8

Dekaanin ehdotus KM, TaM Jussi Mäkelän ottamisesta yliopisto-opettajan, kuvataidekasvatus, tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Yliopisto-opettajan, kuvataidekasvatus, tehtävä sijoittuu Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osastoon. Osaston esityksen mukaan tehtävän täyttö suorarekrytointina on oppiaineen opetus- ja tutkimustilanne huomioiden tarkoituksenmukaisin vaihtoehto.

 

Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto on esittänyt, että KM, TaM Jussi Mäkelä otetaan yliopisto-opettajan, kuvataidekasvatus, tehtävään 1.8.2023 lukien. Osaston esitys perusteluineen on liitteenä.

 

Yliopisto-opettajan palvelussuhteeseen valittavan tulee olla ylemmän yliopistotutkinnon suorittanut henkilö, jolla on hyvä käytännön perehtyneisyys opetustehtävien alaan (kuvataideopettajan kelpoisuus) ja hyvä opetustaito sekä hyvä suomen kielen taito. Lisäksi tehtävään valittavalta vaaditaan opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) mukaiset opettajan pedagogiset opinnot (väh. 35 ov / 60 op). Jussi Mäkelä on hoitanut mainittua yliopisto-opettajan tehtävää ansiokkaasti syyslukukauden 2022 alusta lähtien. Hänellä on kasvatustieteen ja taiteiden maisterin tutkinnot sekä tutkintoon kuuluvana kuvataideopettajan kelpoisuus.  Mäkelällä on kokemusta yliopisto-opettajan tehtävistä Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osastossa sekä opettajankoulutustehtävistä harjoittelukoulussa. Mäkelällä on tehtävään vaadittava hyvä opetustaito.

 

Jussi Mäkelä täyttää johtosäännössä mainitut yliopisto-opettajan palvelussuhteen ehdot ja yliopisto-opettajan, kuvataidekasvatus, tehtävässä vaadittavat edellytykset.

 

Esitys Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että KM, TaM Jussi Mäkelä otetaan yliopisto-opettajan, kuvataidekasvatus, tehtävään 1.8.2023 lukien. Mäkelän CV, julkaisuluettelo ja opetusansioiden portfolio ovat liitteinä.

 

Päätös Esityksen mukainen.