Dnro 1296/01.01.03/2023

 

Valmistelija Henni Nevalainen

§ 9

Dekaanin ehdotus FM Sari Karjalaisen ottamisesta yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävä sijoittuu humanistiseen osastoon.

 

Humanistinen osasto on esittänyt, että FM Sari Karjalainen otetaan yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävään 1.8.2023 lukien. Osaston esitys perusteluineen on liitteenä.

 

Yliopisto-opettajan tulee olla soveltuvan ylemmän yliopistotutkinnon suorittanut henkilö, jolla on hyvä käytännön perehtyneisyys opetustehtävien alaan ja hyvä opetustaito (johtosääntö 31 §).

 

FM Sari Karjalaisella on maisterin tutkinto Helsingin yliopistosta pääaineenaan logopedia. Tutkintoon sisältyy myös laillistetun puheterapeutin koulutuksen edellyttämät psykologian, lääketieteen ja kielitieteen opinnot. Karjalaisen opetustaito on arvioitu opetusnäytteellä 22.5.2023. Hänellä on tehtävään vaadittava hyvä opetustaito. FM Sari Karjalainen täyttää johtosäännössä mainitut yliopisto-opettajan palvelussuhteen ehdot ja yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävässä vaadittavat edellytykset.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että FM Sari Karjalainen otetaan yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävään 1.8.2023 lukien. Karjalaisen CV, julkaisuluettelo ja opetusansioiden portfolio on liitteenä.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta FM Sari Karjalaisen ottamiseksi yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävään 1.8.2023 lukien. Samalla tiedekuntaneuvosto käsittelee kyseisen tehtävän tehtäväalan ja tehtävämäärityksen, joka on kuvattu osaston esityksessä.

 

Päätös Esityksen mukainen.