1 Scott McCaben cv, julkaisuluettelo

 

 

Dnro 1712/01.01.02/2021

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 8

Dekaanin ehdotus PhD Scott McCaben ottamisesta professorin (10 %) matkailumarkkinointi ja johtaminen (Tourism Marketing and Management) tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Professorin, matkailumarkkinointi ja johtaminen, tehtävä on sijoitettu kauppatieteiden laitokselle. Tehtävä on määräaikainen ja sitä hoitaa ajalla 1.3.2019-29.2.2024 PhD Scott McCabe. Määräaikaisuuden perusteena on lahjoitusprofessuuri.

 

Asiantuntijalausunnot McCaben kelpoisuudesta ja ansioista professorin, matkailumarkkinointi ja johtaminen, tehtävään on vuonna 2018 pyydetty professori Nina Prebenseniltä (Artic University of Norway) ja professori Muzzo Uysalinilta (University of Massachusetts Amhurst). Asiantuntijalausunnot ovat liitteenä.

 

Kauppatieteiden laitos on esittänyt, että McCabe otetaan ajalle 1.3.2024-28.2.2026 hoitamaan edelleen määräaikaisen professorin, matkailumarkkinointi ja johtaminen tehtävää. Laitoksen perustelut liitteenä.

 

Scott McCabe on tehtävään otettaessa todettu hakemusasiakirjojen ja asiantuntijalausuntojen perustuen päteväksi hoitamaan professorin tehtävää.

 

Vedoten aiemmin tehtyyn arviointiin ja pätevyyden toteamiseen esitetään, että PhD Scott McCabe otettaisiin professorin, matkailumarkkinointi ja johtaminen, määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.3.2024-28.2.2026.

 

Dekaanin ehdotus rehtorille on, että PhD Scott McCabe otetaan ajalle 1.3.2024-28.2.2026 professorin, matkailumarkkinointi ja johtaminen, tehtävään. Määräaikaisuuden perusteena on lahjoitusprofessuuri. Tehtävän hoito-osuus on 10 %.

 

PhD Scott McCabe täyttää Itä-Suomen yliopiston johtosäännössä 31 §:ssä mainitut professorin kelpoisuusvaatimukset. Hän on tieteellisesti pätevä professorin, matkailumarkkinointi ja johtaminen, tehtävään ja hänellä on hyvä opetustaito.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta PhD Scott McCaben ottamisesta professorin, matkailumarkkinointi ja johtaminen (Tourism Marketing and Management), tehtävään ajalle 1.3.2024-29.2.2026.

 

Päätös Esityksen mukainen.