Dnro 4276/01.01.03/2023

 

Valmistelija  

§ 4

Dekaanin esitys akateemiselle rehtorille yliopisto-opettajan, purentafysiologia ja kivunhoito, tehtävään otettavasta henkilöstä: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10§:n 5 momentin, kohdan 9 mukaan dekaani tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksella, hammaslääketieteen yksikössä, on ollut sisäisesti haettavana yliopisto-opettajan (purentafysiologia ja kivunhoito) tehtävä toistaiseksi.

 

Tehtävään haki määräaikaan mennessä yksi hakija, PhD Aisha Banafa. Hakijayhteenveto on liitteenä.

 

Yliopisto-opettajan tulee olla soveltuvan ylemmän yliopistotutkinnon suorittanut henkilö, jolla on hyvä käytännön perehtyneisyys opetustehtävien alaan ja hyvä opetustaito (johtosääntö 31§).

 

Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, suomen tai ruotsin, jolla hänen on annettava opetusta (Asetus 770/2009). Tiedekunnan dekaani myöntää erivapauden yliopistoasetuksen kielitaitovaatimuksiin (johtosääntö 33§).

 

Lääketieteen laitos, hammaslääketieteen yksikkö esittää, että yliopisto-opettajan tehtävään nimitetään PhD Aisha Banafa 1.3.2024 alkaen toistaiseksi.

 

PhD Aisha Banafa valmistui hammaslääkäriksi Jemenissä vuonna 2015 ja tohtoriksi vuonna 2023 Itä-Suomen yliopistosta. Hän on toiminut Itä-Suomen yliopistossa mm. nuorempana tutkijana (2017-2019) ja yliopisto-opettajana (2019-2024).

 

PhD Aisha Banafa täyttää johtosäännössä mainitut yliopisto-opettajan kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Liitteenä ovat arviointiryhmän muistio ja tehtävään esitettävän CV.

 

Opetusnäytettä ei vaadita.

 

Itä-Suomen yliopiston toimivaltamääräyksen mukaisesti dekaani tekee esityksen neliportaisen uramallin mukaisen toistaiseksi täytettävän tehtävän, pl. professorit, täyttämisestä akateemiselle rehtorille.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.