Dnro 2189/01.08.00/2023

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 4

Dosentin arvon myöntäminen MMT Parvez Ranalle alana kaukokartoitus tropiikissa (Remote Sensing in Tropics)

MMT Parvez Rana on hakenut dosentin arvoa alana kaukokartoitus tropiikissa (Remote Sensing in Tropics) Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan metsätieteiden osastolle. MMT Ranan hakemus liitteineen on asiakohdan liitteenä.

 

Yliopistolain 558/2009 89 §:n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan, julkaisuilla tai muulla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tutkimustyöhön tai taiteelliseen työhön sekä hyvä opetustaito.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 8 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää dosentin arvon myöntämisestä.

 

Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan dekaani on päätöksellään 9.6.2023 nimennyt professori Christoph Kleinnin (Burckhardt-Institute, Faculty of Forest Sciences and Forest Ecology, Georg-August-University Göttingen, Saksa) ja professori Petri Pellikan (Ilmakehätieteiden keskus, geotieteiden ja maantieteen osasto, matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto) antamaan asiantuntijalausuntonsa MMT Parvez Ranan tieteellisestä pätevyydestä dosentin arvon myöntämiseksi alana kaukokartoitus tropiikissa (Remote Sensing in Tropics). Professori Kleinn ja professori Pellikka ovat todenneet MMT Ranan tieteellisesti päteväksi hakemallaan dosentin arvon alalla. Asiantuntijoiden lausunnot ovat asiakohdan liitteenä.

 

Dosentilta vaaditaan hyvä opetustaito (Yliopistolaki 558/2009 89§). Tiedekuntaneuvosto päättää asiakohdan 3 kohdalla MMT Ranan opetusnäytteestä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto toteaa, että MMT Parvez Rana täyttää yliopistolaissa mainitut dosentin arvon edellytykset ja myöntää hänelle Itä-Suomen yliopiston dosentin arvon alana kaukokartoitus tropiikissa (Remote Sensing in Tropics) 1.10.2023 alkaen.

 

Päätös Esityksen mukainen.